Masallarla Kodlarken Öğreniyorum e Twinning Projesi

 Ülkemizin farklı şehirlerinden toplam 10  öğretmenle eTwinning platformunda uygulanmakta olan MASALLARLA KODLARKEN ÖĞRENİYORUM PROJESİ okulumuzda Anasınıfı Öğretmenimiz Tuğba DURAK DEMİRHAN tarafından yürütülmektedir.

Projenin amacı; bilişim ve teknoloji çağı gereklerine uygun eğitimsel becerileri çocuklarımıza kazandırırken kültürümüze ait öğelerimizi Anadolu Masallarımız aracılığı sunarak kendi kültürümüzün tanıtılması ve benimsenmesini sağlamaktır. Böylelikle çocuklarımız bilgisayarsız kodlama becerilerini kazanırken kültürümüze ait motifleri de içselleştirecek ve zenginleştireceklerdir.

Ayrıca proje aracılığı ile sistematik, eleştirel düşünebilen, olaylar arasındaki ilişkileri görebilen, analitik düşünebilen, kodlama mantığını kullanabilen  ve problemleri öngörerek çözümler üretebilme yetileri kazanan öğrenciler yetiştirmek de amaçlanmaktadır. Projemiz dil ve bilişsel etkinliklerin yanısıra, dramalar, sanat çalışmaları, oyun etkinlikleri ve Web 2 araçları ile hazırlanan interaktif eğitim materyalleri ile zenginleştirilmiştir planlı etkinliklerden oluşmaktadır. Çocuklarımızın farklı şehirlerde yaşayan akranlarını da tanıyarak, beraber ürünler oluşturma ve sosyalleşme fırsatı da buladukları proje kapsamında yapılan çalışmalar zamn zaman canlı derslerle de pekiştirilmektedir.

Kodlama etkinliklerinde kullanılacak her türlü kahraman, olay ve araçlarda kendi masallarımızın karakterleri kullanılmaktadır.


12-11-202012-11-202012-11-202012-11-2020



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi