ERASMUS+ PROGRAMI K122 - SCH OKUL EĞİTİMİ PROGRAMI KAPSAMINDA SERA GAZININ DÜNYAMIZA ETKİSİNİ ÖĞRENDİK

Projemizin amaçlarından olan kaynakların verimli ve tasarruflu kullanımı konusundaki çalışmalar ile dünyayı tehdit eden durumlar ile ilgili önlem almamızı sağlayacaktır. Şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız için ekolojik denge ancak bilinçli bireylerle sağlanabilir.
Öğrencilerimiz bugün Sera etkisini öğretmenlerimizin anlatımlarıyla ve konu ile ilgili videoları izleyerek bilgi edindiler.

Sera etkisi nedir?

Sera gazları Dünya'yı çevreleyen atmosferde bulunur ve onu sıcak tutar.

Güneş, Dünya tarafından emilen enerjiyi yayar. Gezegenimiz bu şekilde ısınır. Bu ısının bir kısmı uzaya geri yayılır, yani Dünya'yı terk eder ve uzaya çıkar. Bu ısı uzaya geri döndüğünde, Dünya atmosferinden geçmelidir. Atmosferdeki gazlar bu ısının bir kısmını emerek çevremizdeki havayı sıcak tutar. Bu etkiye sera etkisi diyoruz ve bu gazlara sera gazları deniyor çünkü bir seranın cam çatısı gibi davranıyorlar. Atmosferdeki bu gazlara ihtiyacımız var, yoksa gezegenimiz yaşayamayacağımız kadar soğur. Aynı zamanda,
Dünya, insanların yaşaması için mükemmel bir sıcaklıktır. Gezegen çok ısınır veya çok soğuk olursa o zaman hayatta kalamayız. Bazı insan faaliyetleri sera gazı üretir. Atmosferde bazı sera gazlarının olması önemli olsa da, çok fazla olması kötü bir şey olabilir. Sera gazı seviyesi çok yükseldiğinde iklim değişikliği meydana gelir. Bu, kasırgalar ve kar fırtınaları gibi daha fazla fırtınaya yol açabilir ve yiyecek için mahsul yetiştirme yeteneğimizi sınırlayabilir. Bilim adamları, insanların havaya saldığı fazladan sera gazı miktarı için bir terim yarattı: bir karbon ayak izi.

05-03-202205-03-202205-03-2022



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi