ERASMUS+ PROGRAMI K122 - SCH OKUL EĞİTİMİ PROGRAMI KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERİMİZ KARBON AYAK İZİNİ BELİRLEDİ

Çocuklarımız geleceklerine bol oksijen ile bol temiz hava bırakmak için karbon ayak izlerini belirledi ve yaşam döngüsü değerlendirmesi yaptılar.

Nedir karbon ayak izi ?

Karbon Ayak izi birim karbondioksit cinsinden ölçülen, üretilen sera gazı miktarı açısından insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsüdür.

Her birinizin bir karbon ayak izi var. Karbon ayak iziniz, faaliyetleriniz nedeniyle havada salınan sera gazlarının miktarıdır. Evinizi ısıtmak, okula nasıl gideceğiniz ve ne kadar çöp attığınız gibi birçok aktivite karbon ayak izinize katkıda bulunur. Okula gittiğiniz otobüsten veya arabanın egzoz borusundan çıkan gaz gibi bazı aktiviteler doğrudan sera gazları yayar. Diğer faaliyetler için sera gazları, TV'nizin üretildiği fabrikada veya ışıklarınız için gücün üretildiği elektrik santralinde olduğu gibi başka bir yere yayıldı.
Bu, sadece görebileceğiniz emisyonlara değil, aynı zamanda bir elektrik santralindeki veya kullandığımız ürünleri üreten bir fabrikadaki emisyonlar gibi sizden uzakta oluşabilecek emisyonlara da baktığımız anlamına gelir.05-03-202205-03-202205-03-202205-03-202205-03-202205-03-202205-03-2022