Bedenim, Sesim, Dansım eTwinning Projesi/ My Body, My Voice, My Dance e Twinning Project Tuğba Durak Demirhan

Farklı ülkelerden 3 yabancı ve ülkemizin farklı şehirlerinden 10 okul öncesi öğretmeninin katılımı ile uygulanan Bedenim, Sesim,Dansım e Twinning projesi okulumuzda anasınıfı öğretmeni Tuğba Durak Demirhan tarafından yürütülmektedir.

Projemizde Orff Schulwerk Yaklaşımını temel alarak , çocukların bedeni ,sesi ve hareket edip oluşturduğu etkinlik süreçlerine yer verilmektedir. Evrensel bir dil olan müzik farklı kültürlerden akran olan çocukların iletişim dili olarak onlara aynı noktada buluşma ve sosyalleşme imkanı sağlamaktadır.

Çocukların, bireylerin; hareket oyunları, şarkı söyleme, vurmalı çalgılar, drama ile müziksel yetenekleri geliştirilebilmek, bireye özgürce hareket etmesini, doğaçlama yapmasını, kendini müzikle ifade etmesine olanak sağlamak orff eğitiminin ana amaçlarındandır. Projemizde de bu fırsatlar çocukalrımıza zengin çeşitlilikte etkinliklerle sunulmaktadır.

12-11-202012-11-202012-11-202012-11-2020